top of page

TIPPEK!

"Gumiceruza" és golyóstoll + színesceruza, papíron!

..valamit valamiért, de minimum tühegyesen! Ezért is használok evolution ceruzát, ami nem szórja szét azonnal grafit pigmentjeit a papír rostjai közt (bár óvatosan, ha utólag radírozni is akarjuk..), hanem kitart az elsö gondolatfelvetésig. Utána pedig görcsöljön vele aki akar, részemröl jöhet a toll, melyben 10 éves korom óta Angyalok tartják a lelket, nomeg a tintát.. :) Ezúton is köszönöm nekik! Nem hiányozhat mellöle egy firkapapír, mely a felesleges tintacsöppöket hivatott felitatni.

Miután biztosak lehetünk a száradásban, elö a színesceruzákkal, melynek nemkevés tagjai idősebb nálam, de talán még azoknál is, akik megörökölték..

Minden egyes ceruzát ismerek! Színét, keménységét, hogy kopik, mivel keverhetem. Utána aztán mindent bele! Ettől lesz igazán színes a mese!

..elég hozzá a világ egyik legkisebb elektronikai cikke, az SD kártya, illetve a világ egyik nélkülözhetetlen cikke, egy kellően poros, forró, nemutolsósorban monumentális radiátora. Na eme kettő tökéletesen zegzugos és elérhetetlen kombinációjából olyan éjszakai műsort lehet csapni ..egy kivilágítva felejtett ablakban.. igenlenge alvófelszerelésben.. hogy talán az ember félálmában bele se gondol, hogy a mai világban egy jól időzített kamerával öt és fél perc alatt örökre eljátszhatja erkölcsi végzetét, egy többmilliós látogatottságú 320x260 pixeles ablakban. És még ezért a "szerencséjéért" is köszönetet mondhat a HD-k világában!! Rutinszerű indulásként így égettem szét a kezemet – egyben kezdett szalonnasütésbe fordulni a tündérek tánca hajnali remfázisa - mire rájöttem, hogy le kéne venni a fűtést, ha már ennyit szeretgetem és ölelgetem azt a radiátort, mert még a végén a vonalzóval együtt ráolvadok.. és igen, lehet néha OTT sem ártana takarítani!! ..ezzel együtt megtettem az első éber, ökológia megállapításomat, miszerint ezen az elátkozott helyen tuti nem telelhetnek át a „(grill-)pókok”..

 

Másodperceket sem tudom, mikor sikerült újra látnom, miután szembekapcsoltam az örömömben fellelt bicajlámpámat, hogy egyúttal megsirassam kártyám reménytelen helyzetét a kusza pókhálók, felszakadozó tapéta, izzó radiátorcsövek és a mumifikálódott ropidarabok között.. itt kezdtek a vulkánkutató tündérek között más foszló szerzetek is megjelenni..

Ahogyan a vonalzó végén, holdjáró viszonyok között, érzékelőin (jahaaaj..) csúszott egyre közelebb a kártya, úgy a tér és a bútorok is folyton átrendeződtek a szélcsengő heves műsorában, majd a végső csapást a vonalzó lenyomására, békaszerűen a radiátor alá ugró művelet mérte, mellyel átléptem a „hardcore” pályára! Az alánézéshez az ablakban újra életrekelt az asztal, a szekrény, a bárszék.. arról pedig, hogy a radiátor meleg, rendszeresen meg kellett győződnöm....

10 centi. Már éreztem a célegyenes szelét – és az oldalamba fúródó hangfalat, a térdeim alatt ropogó ceruzákat és hogy a következő pillanatban.. az asztal lapjába fogom verni a fejemet.......... .. .. .

A kártyacsere már rutinszerűen zajlott kezeim közt és folytatódhatott - ez a kegyetlen küldetés - az éjszakai fotózás.

(2012.01.26.03:04UT)

​..rajzok mellett képek, meteorok, s hogy készülnek a Tüzgömbös fotók? :)

Türelem és gazdagon!

..a színes ceruzák is tühegyesek! Türelemmel telik a felület..

Mikor nem látod a vonásokat, csupán a foltokat és árnyakat, akkor jó a tér, jöhetnek a színek és a reflexfény!

Domináns színeket nem jó árnyalni, ne olstuk a hangsúlyokat, legyen lágy és szép.

Nálam szól hozzá a zene, világot teremt.. én így szeretem.

bottom of page